Ben Weyts heeft er genoeg van: “Niet langer oogje dichtknijpen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat scholen niet langer tolerant zijn voor leerlingen die gaan betogen voor het klimaat. Hij reageerde bijzonder geprikkeld op een oproep van een schepen van Groen.

De klimaatjongeren plannen een nieuwe betoging in Brussel. Isaura Calsyn, schepen van Onderwijs in Eeklo voor Groen, riep scholen en leerkrachten op om mee te doen. Ze eindigde met een sneer naar minister Ben Weyts: “Check your eindtermen, Ben.”

Die kon daar niet bepaald mee lachen. “Zo iemand is enkel bezig met politiek eigenbelang, niet met het belang van jongeren”, reageert hij in De Standaard. “Klimaatspijbelen is spijbelen en daar kan je geen oogje voor dichtknijpen.”

Volgens Weyts doen de spijbelaars het klimaat een veel betere zaak wanneer ze braaf naar school gaan. “We kunnen niet met z'n allen de daling van de onderwijskwaliteit hekelen en vervolgens de andere kant opkijken als het gaat over spijbelen. Met spijbelen doe je het klimaat geen plezier, met leren over het klimaat wél. Ik ken een hele goeie plaats om te leren: de school.”