Eén op vijf Belgen weigert zijn woning energiezuiniger te maken om een heel opvallende reden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Eén op vijf Belgen weigert om zijn woning energiezuiniger te maken. Ze hebben daar ook een opvallende reden voor.

Zo'n driekwart van de Belgen vindt groen wonen nochtans noodzakelijk voor de toekomst. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek bij 1.300 Belgen in opdracht van Reynaers, gespecialiseerd in aluminium deur- en raamprofielen. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Maar groen wonen is blijkbaar niet zo vanzelfsprekend voor de Belg. Zo’n vier Belgen op de tien vindt dat het allemaal veel te veel tijd in beslag neemt. En nog eens zo’n vier Belgen op de tien beginnen er niet aan omdat ze het bos nu al niet meer zien door de bomen. Acht op de tien Belgen vinden ook dat fiscale tegemoetkomingen en stimuli die een woning groener maken vereenvoudigd moeten worden.

Ramen isoleren
Wat vinden we dan wel belangrijk? Dat is het isoleren van onze ramen. De helft van de Belgen die recent een woning gekocht heeft geeft aan dat het dubbel of driedubbel glas heeft. Zo’n zeven Belgen op de tien die recent gebouwd hebben, investeren in driedubbel glas.

Dakisolatie
Investeren in dakisolatie doen we dan weer veel minder. Daar zijn de cijfers echt niet goed. Zeven op de tien Belgen die onlangs een woning kochten geeft aan dat het dak niet geïsoleerd is. En ook bij wie recent bouwt is het dak niet altijd geïsoleerd. Zo’n vier Belgen op de tien investeerde maar in dakisolatie.

Tags belgen woning