Zaakvoerder van verhuisfirma razend op Antwerps stadsbestuur: “Jullie gaan mij dat terugbetalen"

door: PMN
Axel Burmann van verhuisfirma De Vic in Aartselaar is razend op het Antwerpse stadsbestuur. Hij heeft de boete opgestuurd naar de stad.

Axel Burmann heeft een boete gekregen van de dienst lage-emissiezone. “Als wij iets verkeerds doen, moeten wij daarvoor ook boeten. Nu wil ik dat de stad hetzelfde doet”, is Axel duidelijk in Gazet van Antwerpen.

“Bij de aanpassing van de regels van de lage-emissiezone in januari, heb ik de euronormen van al mijn voertuigen gecheckt. Toch heeft een van mijn vrachtwagens een boete van 350 euro gekregen omdat de euronorm ervan niet zou voldoen in de Antwerpse lage emissiezone.”

Terugbetaling
“Ik ben ook nog eens gaan kijken op de website van de stad Antwerpen. Het opvragen van het attest, de tijd en het versturen van de brief om de boete te betwisten, kost me moeite en geld. Daarom heb ik een rekening opgemaakt van 110 euro. Die is voor een deel symbolisch, maar ik verwacht ook effectief een terugbetaling.”

LEZ-databank
De vraag is nog maar of de stad Antwerpen die boete zal betalen. Schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (sp.a) zegt dat de stad niet in de fout is gegaan. Wel klinkt het bij de stad dat volgens de gegevens in de Vlaamse LEZ-databank het gaat om een voertuig met een euronorm 4 diesel omdat in de databank van DIV geen euronorm voor het voertuig bekend is. Die euronorm moest dus geregistreerd worden.

75 euro
Axel zal nu moeten aantonen dat hij een betere euronorm heeft en dan kan die nog geregistreerd worden tot de dag dat men die zone is ingereden. "Als men toch een boete heeft ontvangen, dan kan men binnen dertig dagen na ontvangst van de boete nog een laattijdige registratie doen. Dan geldt een retributie van 75 euro”, besluit schepen Meeuws.