Koningin Paola krijgt verschrikkelijk nieuws en doet smeekbede: “We moeten hem redden!”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Paola (82) heeft een magnolia, die al sinds haar jeugd voor het ouderlijk huis in Rome staat, kunnen redden van de kap. De boom was te groot geworden en vormde een veiligheidsrisico. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Koningin Paola bracht een groot deel van haar jeugd door in de Casa Ruffo, een statige patriciërswoning in de Via Jacopo Peri in Rome. Ze woonde in de Italiaanse hoofdstad tot haar huwelijk met Albert. Al toen ze kind was, keek Paola vanuit haar kamer graag naar de magnolia die voor het huis stond.

Vorige maand vernam de koningin het slechte nieuws dat de vereniging van medeëigenaren van plan was de boom te laten kappen. Hij is inmiddels zo groot en weelderig dat hij de omheining van het gebouw dreigt te beschadigen én een gevaar vormt voor voetgangers die passeren.

Snoeien
De koningin kon dat niet laten gebeuren en riep haar neef Fulco Pratesi ter hulp. Hij is erevoorzitter van de natuurvereniging World Wildlife Fund (WWF) Italië en journalist bij de krant 'Corriere della Sera'. In een artikel met de titel 'Laten we de magnolia van koningin Paola van België redden' gaf hij een hele reeks argumenten waarom de boom moest blijven staan.

"Mijn ervaring als wandelaar in Rome leert dat ook het drastisch snoeien van een magnolia niet leidt tot het afsterven maar tot een nog mooiere boom. Er zijn al zoveel bomen verdwenen uit onze stad", zo schreef de neef van Paola. De eigenaren van het gebouw hebben beslist de magnolia toch niet te vellen, maar te laten snoeien. Ongetwijfeld heeft de oproep van onze koningin dus effect gehad.