Hoe lang mag je je hond alleen laten? "Dit is op de grens van het aanvaardbare"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Het is een vraag die heel wat hondenbaasjes zich stellen: hoe lang mag je je hond alleen laten? Chris Dusauchoit geeft het antwoord en een bruikbare tip.

“Een hond een hele werkdag, 8 of 9 uur, alleen laten is vreselijk lang. Het is al heel lang voor een hondje om zo lang zijn plas op te houden. Hoe zou je zelf zijn? Een hond 8 uur alleen laten is echt wel op de grens van het aanvaardbare.”

“Er is een stelregel bij honden en die klinkt als volgt: het aantal maanden dat een hondje is kan je vermenigvuldigen met het aantal uren dat het zindelijk kan blijven. Een pup van een 2 maanden houdt het bijvoorbeeld 2 uur vol", legt Dusauchoit uit op Radio2.

Wandelen en filmen

“Het is ook altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat je een hele stevige wandeling met je hond maakt vooraleer je hem alleen laat, zodanig dat hij daarna een beetje moe is en gaat slapen.”

“Sommige honden kunnen 6 uur alleen blijven, andere honden kunnen zelfs geen halfuur alleen blijven. Een goede tip is een webcam kopen en je hondje filmen terwijl je weg bent en dan te kijken wat hij of zij doet. Er zijn honden met een extreme verlatingsangst en dan heb je een probleem.”