Baasje vindt hond na 8 jaar terug, maar moet meteen moeilijke beslissing nemen: "Gehuild als een kind"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Een man uit Houthulst kan zijn geluk niet op: acht jaar nadat zijn jachthond Hector wegliep, heeft hij het dier kunnen terugvinden.

Johan Van Der Bauwhede stelde acht jaar geleden tot zijn grote spijt vast dat hond Hector, een Springer Spaniël, weggelopen was van zijn hoeve. De man kamde de buurt uit en deelde pamfletten uit, maar tevergeefs: Hector bleef spoorloos. 

Maar nu is het dier gevonden. Hij verbleef al die jaren bij een ander gezin. Tot hij opnieuw de benen nam. Dit keer belandde hij in een dierenasiel. Daar werd vastgesteld dat de hond een chip droeg, waardoor de eigenaar kon opgespoord worden.

Emotioneel

Eigenaar Johan is door het dolle heen, maar heeft besloten Hector te laten verblijven bij zijn 'adoptiegezin'. "Na deze jarenlange onzekerheid heb ik gehuild als een kind. Maar na een gesprek met de nieuwe eigenaars leek het beter om hem daar te laten. De hond is al 10 jaar oud, luistert al 8 jaar naar een andere naam en herkent mij niet meer. Dat koppel is ondertussen zeer gehecht aan het dier en ze verzorgen hem goed", vertelde hij tegenover Radio 2.