Luminus waarschuwt voor mail van erg slimme oplichters: “Het is helemaal echt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Energieleverancier Luminus vraagt iedereen om goed uit te kijken en op te letten. Er zijn namelijk oplichters aan het werk.

Er circuleert een valse mail waar in naam van Luminus wordt opgeroepen om 75 euro te betalen. De mail is nauwelijks te onderscheiden van een echte mail van Luminus.

In de mail wordt de klant op de hoogte gebracht dat er nog een betaling openstaat van 75 euro en dat die binnen de vijf dagen in orde moet worden gebracht. In de mail staat zelfs het correcte nummer van Luminus zijn klantendienst vermeldt. 

“Verschillende mensen kregen de mail donderdag inderdaad binnen. Niet enkel klanten van Luminus, maar ook mensen die geen klant zijn bij ons verwittigden onze klantendienst”, bevestigt woordvoerder Nico De Bie van Luminus aan Het Nieuwsblad. Dat ondernam meteen de nodige maatregelen en liet de site intussen blokkeren.

Rekening blokkeren
“De oplichters worden steeds inventiever, maar er zijn wel enkele zaken waaruit bleek dat het om phishing ging”, aldus De Bie. “Zo gebruikten ze ons oud logo, werd de mail verstuurd met een e-mailadres dat niet actief is en staat er geen rekeningnummer op zogezegde factuur. Een Luminus-factuur bevat altijd ons huidige logo en ons IBAN- en BIC-nummer.”

Indien u toch een betaling heeft verricht na een dergelijke mail, verwittig dan zo snel mogelijk uw bank en blokkeer de rekening.