Gwendolyn Rutten doet scherpe uithaal: "Ik heb geen lessen te krijgen van Bart De Wever"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Gwendolyn Rutten (Open Vld) vindt dat ze geen lessen te krijgen heeft van Bart De Wever (N-VA). Het rommelt al langer tussen de twee partijvoorzitters.

"Ik vind het opmerkelijk om lessen te krijgen van een partij die zelf de voorbije jaren heeft beslist om haar allereerste en allerbelangrijkste thema, de splitsing van het land - of in een light-versie: het confederalisme - in de frigo te zetten om te kunnen besturen", zei Rutten in Terzake.

Rutten ziet ook de vorming van een Vlaams front niet noodzakelijk zitten. "Als je in een front gaat met Vlaamse partijen, dan maak je van alles een communautaire logica, en dan zit het land muurvast."

Premier

Rutten heeft het gehad met de verwijten dat ze te nadrukkelijk voor het premierschap gaat. "Ik hoor Bart De Wever zeggen dat hij zelf met de PS wil besturen en dat hij tegen zijn zin premier wil worden en dan komt hij anderen verwijten dat ze voor het premierschap willen gaan. Hij mag wel met de PS besturen, en andere partijen mogen zelfs niet met de PS gaan praten. Laat ons serieus blijven", aldus Rutten.