Vreselijk wat bejaardenverzorgster in rusthuis doet: "Zelfs demente bewoners werden slachtoffer"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Een bejaardenverzorgster heeft de bewoners van een rusthuis bestolen. Zelfs halskettingen van demente slachtoffers werden ontvreemd.

De feiten speelden zich af in het woon-zorgcentrum Ocura, in Beringen. Familieleden van bewoners merkten op dat er halskettingen waren verdwenen, terwijl de bewoners die zelf niet konden uitdoen. Zelfs de ringen om hun vingers werden gestolen.

"Sinds ze bestolen werd, heeft mijn moeder nog maar over één ding gebabbeld. 'Waar zijn de juwelen naartoe?' Eind vorig jaar is ze overleden. Ik zeg niet dat de dader mijn moeder mee de grond heeft ingeduwd, maar ze babbelde over niets anders meer", getuigt de zoon van een slachtoffer in Het Belang van Limburg.

Schulden

De 25-jarige vrouw bekent de feiten te hebben gepleegd. Ze zegt dat haar ex schulden heeft  gemaakt op haar naam, door een handtekening te vervalsen. De gestolen juwelen verkocht ze aan juweliers om geld te hebben om voor haar kind te zorgen. De vrouw riskeert een jaar cel met uitstel voor de feiten. Over een maand krijgt ze haar vonnis te horen.