Theo Francken haalt opnieuw fel uit naar Maggie De Block: “Moeten op alles besparen en daar is dan wel geld voor”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
N-VA is er niet over te spreken dat Het Belgisch Agentschap voor de opvang van asielzoekers, Fedasil, opnieuw extra budget krijgt. De partij wil dan ook dat er ingegrepen wordt.

N-VA meldt dat de aanhoudend hoge asielinstroom een grote last leggen op de begroting. "Om extra opvangcentra te kunnen openen vroeg Minister De Block dit jaar al eens 86,8 miljoen euro bij, bovenop de omvangrijke kredieten die aan Fedasil worden toegekend in de normale begroting”, luidt het bij Theo Francken

“Maar zelfs dat blijkt niet genoeg, want nu komt de Minister af met een bijkomende verlanglijstje van maar liefst 41,5 miljoen euro voor de komende drie maanden. 250 miljoen euro voor asielopvang op een half jaar terwijl dit normaal het budget is voor een heel jaar. Er is geen asielcrisis in Europa, enkel in België is er een acute asielcrisis door het mismanagement van deze restregering. Waar zal dit eindigen?” 

“Overal moet bezuinigd worden, maar als het over asielopvang gaat dan blijken de bomen plots tot de hemel te groeien. Het roer moet om. We dienen zo snel mogelijk een asielquotum in te lassen om de kosten onder controle te brengen."