Ruud Vormer mag geen 'Phille' meer zeggen tegen zijn trainer

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Brandon Mechele gaf een uitgebreid interview aan Sport/Voetbalmagazine en gaf daarin ook zijn mening over trainer Philippe Clement. En een leuk weetje over Ruud Vormer.

Ruud Vormer is één van de weinige spelers uit de huidige kern van Club Brugge die Philippe Clement in het verleden meemaakte als coach van de beloften. Indertijd stond Clement tussen de spelers en werd hij aangesproken als 'Phille'. 

Maar sinds Clement hoofdtrainer is, is dat anders.  "Als je met iets zit, kun je nog altijd met hem gaan praten", vertelt Brandon Mechele. "Alleen mogen we nu geen Phille meer zeggen. Dat zei hij in het begin duidelijk tegen Ruud Vormer: ‘Geen Phille meer, het is nu coach.’ Ruud is een van de weinige spelers die onder hem werkte toen hij assistent was, ook toen was de omgang met de trainer heel amicaal."

Brandon Mechele hoopt ook maar al te graag dat blauwzwart dit jaar de titel pakt. En dat zou precies honderd jaar na de eerste kampioenenviering zijn, want Club Brugge pakte in 1920 de eerste titel uit de clubgeschiedenis.