Speler van Lokeren doet boekje open over de club

door: BVDO
Lokeren is virtueel failliet. Vijf miljoen euro is er nodig om de club te redden. Guus Hupperts doet zijn verhaal over hoe de club hem de laatste maanden behandelde.

Hupperts doet zijn verhaal bij Voetbal International. "Ik ben begin oktober teruggezet naar de beloften. Waarom? Geen idee, daar heb ik nooit uitleg voor gekregen. Ik heb ook niet meer meegetraind, ik trainde met de beloften, maar dat was wel een vreemde gewaarwording. Soms stonden we met vier à vijf spelers op het trainingsveld, soms ook met meer. En je traint eigenlijk nergens voor."

Stijn Vreven is sinds vier maand de nieuwe trainer van Lokeren, maar ook dat bracht geen oplossing. "Ik heb hem nog nooit gesproken, ik heb alleen te horen gekregen dat ik niet welkom ben bij het eerste elftal. Ik weet niet wie die beslissing genomen heeft of waarom het gebeurd is."

En ook centen zien ze niet. "Ik heb al maanden geen cent gekregen. Niemand heeft nog iets gekregen sinds januari, alleen de trainer krijgt nog betaald, die heeft zijn geld uiteindelijk gekregen. Daarom zijn we ook in staking gegaan. We hebben heel februari getraind voor niets, dat is heel gek. Afgelopen week hebben we besloten: we gaan pas weer trainen als we ons geld krijgen. Nu ligt het natuurlijk sowieso stil vanwege het coronavirus."