Politie controleert streng in coronatijden: Dit zijn enkele opvallende initiatieven

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De regering heeft zeer strenge maatregelen opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De politie neemt heel wat initiatieven om de naleving ervan te controleren.

Zo heeft de politiezone Kempenland beslist om een drone te gebruiken om te controleren of mensen de coronamaatregelen wel goed naleven.

Snelheidsduivels door rustig verkeer

Politiezone VLAS kondigt op zijn beurt aan dat het snelheidscontroles zal uitvoeren en daar is een belangrijke reden voor. 'We krijgen meldingen dat er jammer genoeg toch snelheidsduivels zijn die misbruik maken van het rustig verkeer door de coronamaatregelen. Gerichte snelheidscontroles in blijven daarom steeds mogelijk, dit voor ieders veiligheid!"

Ook aan de kust treedt de politie op. Toeristen en wandelaars worden door de politiezone Westkust terug huiswaarts gestuurd. 

Daarnaast zal de provincie West-Vlaanderen ook de grenzen met Frankrijk en Nederland strenger gaan controleren. Nederlanders en Fransen zullen worden teruggestuurd als ze geen geledige reden hebben om naar België te komen.