Personeel van supermarkten is het beu: dit moet er gebeuren

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Het hamsteren lijkt wat te gaan liggen, maar toch vraagt het personeel van supermarkten extra's in ruil voor hun prestaties.

De winkels kregen het de laatste tijd hard te verduren. Volgens vakorganisatie Comeos moet de veiligheid en de bescherming van het personeel omhoog. Vooral het besluit van de eerste minister om voor de supermarkten langere openingstijden toe te staan schoot in het verkeerde keelgat. "Het personeel moet extra rust krijgen, maar ook het nodeloze contact met de klant moet worden beperkt", klinkt het in een mededeling.

Het personeel is volgens Comeos uitgeput en dan dringt een vroegere sluiting zich op. "Zonder loonverlies. Door de lockdown en het verminderde openbare vervoersaanbod neemt het aantal klanten 's avonds sterk af. Zo wordt het contact met potentiële besmettingshaarden ook beperkt."

Vandaag staat nog overleg gepland. Comeos dringt aan op een bedankingspremie. "De omzet is duizelingwekkend op dit moment. Ernstige compensatiemaatregelen voor de werknemers staan echter niet op de agenda." Comeos pleit voor extra verlof- en recuperatiedagen, maar ook toeslagen.