“Had minister Maggie De Block tijdig betaald, dan waren die mondmaskers altijd geleverd geweest”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Terwijl ons land dringend nood had aan mondmaskers, liep een levering van 5 miljoen mondmaskers in de soep. Het is nog altijd onduidelijk hoe dit is kunnen gebeuren. Maar het kon op geen slechter moment zijn voorgevallen.

Door het gebrek aan mondmaskers besloot de regering een lading van 5 miljoen mondmaskers te bestellen bij Mahmut Öz, voormalig partijgenoot van De Block en eigenaar van de firma M.O.s.s.A. Omdat de levering er niet kwam, werd er klacht tegen Öz ingediend. Minister Maggie De Block zei ook dat ze opgelicht werd door die firma.

De man werd opgepakt op beschuldiging van oplichting. “Volksgezondheid betaalde op woensdag 11 maart 3,5 miljoen euro aan mijn cliënt”, legt zijn advocaat Walter Daemen uit in Gazet van Antwerpen. “Dat gebeurde per gewone overschrijving, waardoor zaakvoerder Mahmut Öz het geld pas donderdagmiddag op zijn rekening kreeg en kon doorstorten naar de leverancier in Turkije. Meneer Öz waarschuwde Volksgezondheid op donderdag 12 maart al voor de gevolgen van die trage betaling. Tijdens het volgende weekend moesten er geen mondmaskers verwacht worden.”

Maar de mondmaskers werden nooit geleverd. Via een andere leveranciers kon ons land toch nog aan nieuwe mondmaskers geraken. Öz vindt dat de beschuldigingen aan zijn adres onterecht. Hij eist een schadevergoeding van vijf miljoen euro van ons land. Hij is scherp voor De Block. “Als zij op tijd betaald had, dan had ik altijd die mondmaskers tijdig kunnen leveren."