Kan je nog verhuizen tijdens de coronacrisis? "Veel firma's vragen extra vergoeding"

door: BVDO
Afbeelding bron: Flickr
Het openbare leven draait op een laag pitje. Enkel essentiële zaken zijn toegelaten. Verhuizen is er daar eentje van, al loopt dat niet zo vlot als anders.

Volgens de Belgische Kamer der Verhuizers hebben vier van de vijf verhuisfirma's hun bedrijf helemaal stopgezet door het coronavirus. “Als je een wasmachine moet verhuizen, is het onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden", vertelt Bart Neetens van Verhuizingen Neetens uit Aalst aan Radio 2." Zo’n machine is maar 60 centimeter breed en ik wil het risico niet nemen dat mijn personeel elkaar besmet."

Veel mensen verhuizen met de hulp van vrienden, maar dat kan nu niet meer. Er mag officieel maar één iemand helpen. “Een verhuizing is toch ook een sociale aangelegenheid”, zegt Frederik Descamps die deze week gaat verhuizen. “Ik had 8 vrienden opgetrommeld, en ook mijn mama keek er al weken naar uit. Het bier stond al koud en ik had een barbecue voorzien. Dat valt nu helaas in het water, maar ik hoop dat we dat feestje in mei kunnen inhalen.”

Een verhuisfirma inschakelen is dus haast van moeten en dat brengt ook de nodige kosten met zich mee. Veel firma's rekenen zelfs een extra risicopremie aan. "Ze moeten alles in veilige omstandigheden kunnen doen", gaat Descamps verder. "Maar ik hoop toch dat de factuur niet te hard zal aandikken."