Corona op zijn kleinst: Dieven stelen tas vol boodschappen die kleindochter voor haar oma was gaan halen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In het Waalse Bouge werd gisteren een tas vol boodschappen gestolen. Kleindochter Julie had die voor de deur van haar grootmoeder gezet en vijftien minuten later was de tas verdwenen.

Mensen zorgen voor elkaar. Heel wat ouderen krijgen de hulp van hun kinderen of kleinkinderen om de nodige boodschappen te doen. "Ik had boodschappen voor mijn grootmoeder gedaan", vertelt Julie aan La Meuse. "Ik doe dat samen met mijn moeder twee of drie keer per week."

En die boodschappen worden voor de deur gezet, om het contact te vermijden. "Mijn grootmoeder wacht dan een kwartiertje om de tas binnen te halen, om geen risico te lopen op het coronavirus. Ze is enorm gestresseerd door de situatie. We praten dan enkele minuutjes terwijl ze voor het raam staat en dan gaan we weg."

Toen Julie thuis kwam, kreeg ze een telefoontje van haar grootmoeder dat de tas met boodschappen weg was. "De boodschappen stonden in de gang, je moet door de tuin om ze mee te nemen. Dit is een inbraak. Gelukkig was grootmoeder niet al te erg onder de indruk en ging het om niet overdreven veel geld dat alles kostte."