Containerparken gaan binnenkort weer open, maar onder stricte voorwaarden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is goed nieuws. De containerparken gaan binnenkort weer open. Dat besliste Zuhal Demir. De beslissing komt er op vraag van de burgemeesters.

De containerparken gaan op 7 april open, maar wel onder stricte voorwaarden. Zo moeten de afstandsregels in acht genomen worden. Het is ook niet mogelijk om cash te betalen en er mag maar een beperkt aantal personen tegelijk toegelaten worden.

De politie zal toezicht houden. De gemeentebesturen kunnen er ook voor kiezen om de containerparken alleen toegankelijk te maken op afspraak. De medewerkers van het containerpark moeten ook handgel en reiningsmiddelen ter beschikking hebben. Als er wachtrijen ontstaan, moeten mensen verplicht in hun wagen blijven zitten en mogen ze niet uitstappen.

“De sluiting van de recyclageparken enkele weken geleden was echt nodig”, legt Zuhal Demir uit in Het Laatste Nieuws. “Ook afvalintercommunales waren daarvoor vragende partij. Bij aanvang van de coronamaatregelen was het een ware overrompeling met veel bezoekers die erg nonchalant met de richtlijnen omgingen. We blijven de mensen vragen om niet naar het recyclagepark te gaan als dat niet écht nodig is. Als ze nog kunnen uitstellen, doen ze dat best. Op die manier blijft de situatie beheersbaar."