Voetballers zo goed als unaniem over nieuwe datum voor bekerfinale

door: BVDO
Het blijft maar duren vooraleer er duidelijkheid komt over wat er moet gebeuren met de Jupiler Pro League en de bekerfinale.

Het Laatste Nieuws deed navraag bij honderd profvoetballers over hoe zij het einde van de competitie en de bekerfinale zien. Over de bekerfinale lagen de meningen niet ver uit elkaar. 69 procent wil dat ze zeker nog gespeeld wordt.

En dat liefst van al met publiek. "Zonder trekt op niets", aldus een bekerfinalist. Een andere speler vult aan: "Zelfs op televisie is zo'n match achter gesloten deuren - zoals PSG-Dortmund - niet om aan te zien."

Eén speler zou Antwerp het Europese ticket van bekerwinnaar geven, zonder de match te laten spelen, maar ook zonder een winnaar uit te roepen. Voor sommigen kan een match zonder publiek als het echt niet anders kan. "En de ploegen moeten zich twee weken voorbereiden in quarantaine op hun oefencomplex. Spelers, technische staf, omkadering."

Over de datum is iedereen het zo goed als eens. Laat de bekerfinale spelen op de datum van de Supercup, een week voordat de nieuwe competitie begint. Al zullen het dan wel twee andere ploegen zijn die tegenover elkaar staan.