Superfan wil gigantisch bedrag inzamelen om RSC Anderlecht te redden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De 69-jarige Etienne Wils, superfan van RSC Anderlecht, wil maar liefst 20 miljoen euro inzamelen om paarswit vooruit te helpen.

De Limburger zette daarvoor gisteren zelf de eerste stap. Hij ging een bankkantoor binnen, opende een rekening en stortte er 1.000 euro op. In de hoop dat heel veel fans een bedrag zullen storten, groot of klein. "Neen, bij Anderlecht weten ze niets af van mijn initiatief. Ze zullen wel blij zijn, zeker?"

Wils is ondertussen al 40 jaar abonnee op het Astridpark en wil zijn club uit het dal helpen trekken. "Anderlecht is de meest iconische club van België en ze wordt vernield met al die negativiteit. Ik gun iedereen zijn succes. Ik vind het goed dat Brugge nu zo goed presteert, en Standard en Genk. Ik ben blij dat ploegen goed draaien, want dat maakt onze competitie alleen maar aantrekkelijker. Maar Anderlecht blijft Anderlecht en daarom roep ik álle fans op om hun steentje bij te dragen."

Die 1.000 euro is voor Wils drinkgeld, in vergelijking met het plezier dat hij al uit zijn hobby haalde. Dat wanbeleid de club zo diep heeft gekregen, zit toch een beetje vervelend in de weg. "Dat kan goed zijn, maar ik bekijk het positief. Nu heeft de club óns nodig, nu moeten de supporters opstaan. Na drie maanden maak ik een tussenbalans op, dan moet dat eerste miljoen op de bankrekening staan."