Italiaanse competitie wil binnen anderhalve maand opnieuw voetballen:" Geen publiek tot Kerstmis"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Italiaanse competitie in de Serie A zou binnen anderhalve maand opnieuw moeten starten. Al zeker zonder publiek, maar wellicht ook met wedstrijden op neutraal terrein.

Italië is het zwaarst getroffen land door het coronavirus, maar toch lijkt de Serie A binnen anderhalve maand opnieuw op te starten. Dat meldt Sport Mediaset. Er worden heel wat verschillende maatregelen genomen om alles in goede banen te leiden, maar er zijn toch enkele zaken die de wenkbrauwen doen fronsen.

Enkele clubs zijn radicaal tegen een heropstart, maar andere teams hebben de centen hard nodig. Ticketgeld zou daar al zeker niet bij zijn, want de Italiaanse regering dringt aan om de competitie te herstarten, maar dit zonder publiek tot Kerstmis. Vanaf 2021 zou alles weer normaal kunnen zijn. Het verlies op de toegangskaartjes alleen al wordt geschat op 75 tot 95 miljoen euro.

Er zijn ook nog heel wat problemen in het noorden van Italië. Het virus zal daar zomaar niet verdwijnen. Zo is de streek rond Bergamo en Milaan heel hard getroffen en lijkt het virus daar ook nog niet meteen te verdwijnen. De ploegen uit Lombardije zouden dan ook op andere plaatsen hun thuiswedstrijden moeten afwerken.