Na de rellen in Anderlecht: Pascal Smet scherp voor optreden politie waarbij 19-jarige Adil overleed

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De rellen van afgelopen weekend in Anderlecht waren het gevolg van het overlijden van Adil. De jongen verongelukte toen hij vluchtte voor een politiecontrole. Brussels staatssecretaris Pascal Smet vraagt zich luidop af of de politie daarbij wel goed handelde.

De 19-jarige Adil overleed nadat hij in aanrijding kwam met een politievoertuig. Dit gebeurde nadat hij vluchtte voor een politiecontrole. Pascal Smet (Sp.a) stelt zich luidop vragen bij het politie-optreden. "Was dit die nacht topprioriteit?", vraagt hij zich af.

"Adil, ik denk dat ik hem nooit tegengekomen ben. Maar mensen die hem kenden zeggen dat het een vriendelijke jongen was, behulpzaam en nu zonder toekomst. Niet door het corona virus maar door een uit de hand gelopen politiecontrole", schrijft Pascal Smet op zijn Facebookpagina.

"Er kunnen hier zeker vragen over gesteld worden. Waarom ontliep hij die politiecontrole ? Was dit nu de topprioriteit die nacht? Kon het niet op een andere manier aangepakt worden? Kon er niet de volgende dag bij hem thuis zijn aangebeld en hem op zijn verantwoordelijkheid wijzen? Maar, ondanks al hun gepraat over nabijheid, kenden ze zijn naam wellicht niet. Allemaal vragen waar de politie zelf en het gerecht echte antwoorden op moeten geven. Niet wij."