Benjamin Dalle herhaalt oproep na rellen in Anderlecht: "We moeten alle jongeren perspectief bieden"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) kondigde nultolerantie aan na de rellen in Anderlecht afgelopen weekend. Zijn partijgenoot Benjamin Dalle benadrukt dat de politiek er moet zijn voor jongeren die in een moeilijke situatie zitten.

Vlaams minister van Brussel en Jeugd, Benjamin Dalle (CD&V), herhaalt dat hij de rellen veroordeelt, maar hij herhaalt ook zijn oproep om voldoende aandacht te schenken aan jongeren in wijken zoals in Anderlecht.

"Het is heel jammer dat er rellen zijn ontstaan met jongeren die heel weinig respect tonen voor de politie en vernielingen hebben aangebracht. Ik veroordeel dit geweld zeer scherp, dit kan niet. Geweld tegen politie kan nooit getolereerd worden. Die jongeren zijn ook opgepakt."

"Er zitten heel veel jongeren vandaag in moeilijke situaties, die thuis zitten en weinig perspectief hebben. We moeten werk maken om hen te ondersteunen. Ik vraag geen begrip voor relschoppers", aldus Benjamin Dalle bij Radio1.

"Ik verwijs naar jongeren in wijken als in Anderlecht die het bijzonder moeilijk hebben. We hebben als politiek de opdracht om al die jongeren perspectief te bieden op een goede opleiding en op een job."