De Crem duidelijk over relschoppers: "Zij kunnen niet in overeenstemming met onze waarden en normen werken"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De rellen van de voorbije dagen in Anderlecht hebben voor heel wat verontwaardiging gezorgd. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is duidelijk: 'Dit is ontoelaatbaar'.

De rellen braken uit na het overlijden van een 19-jarige jongen die vluchtte voor een politiecontrole en daarbij in aanrijding kwam met een politievoertuig. "Er zijn herrieschoppers die een dramatisch incident van vrijdagavond hebben aangegrepen om amok te maken, om vernielingen aan te richten. Dit kan absoluut niet."

"De daders zijn geïdentificeerd en ook administratief aangehouden. Sommigen van hen zijn reeds vrijgelaten, maar voor velen zal ook een vervolging volgen. Dit is totaal ontoelaatbaar", stelt Pieter De Crem bij VTM Nieuws.

Zero tolerance

"De politie heeft goed gehandeld. Ze hebben een stuk afwachtend opgetreden, maar vanaf zondag is er geen ruimte meer daarvoor en zitten we in een zero tolerance met betrekking tot die zaken. Dit is een houding die niets met verdriet te maken heeft, dit is pure straatcriminaliteit."

"Dit zijn jonge mensen die totaal niet in overeenstemming met onze normen en waarden kunnen werken en zij zullen daarvoor gestraft worden."