"Misschien gaan ze je dan als een luierik bestempelen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis gaat onverminderd voort, maar dat weerhoudt veel clubs uit de Jupiler Pro League, ondanks de stopzetting van de competitie, niet van te trainen.

Maandag ging ook RSC Anderlecht opnieuw aan de slag, nadat ook Genk en AA Gent dat al deden. Een versoepeling van de regels rond social distancing ligt nog niet meteen in het verschiet, waardoor het voor de clubs ook zoeken naar oplossingen is om alles op een correcte manier te laten verlopen.

Bij RSC Anderlecht mogen de spelers zelf kiezen of ze naar het trainingscomplex komen of niet. Vinden ze het te gevaarlijk, dan kunnen ze individueel een programma afwerken om in conditie te blijven.

Het lijkt een goede regel, maar Yannick Thoelen, doelman van KV Mechelen, maakte daar bij PlaySports toch wel een opmerking over. "Je bent niet verplicht om te komen. Maar wanneer je dan niet opdaagt, gaan ze je misschien als luierik bestempelen. Het is een mes dat snijdt aan twee kanten. Het is dus misschien beter om met één duidelijke richtlijn te komen voor alle clubs."