John Crombez is er stellig van overtuigd: "Hoogste pensioenen moeten afgeroomd worden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Gewezen Sp.a-voorzitter John Crombez vindt dat de hoogste pensioenen naar beneden moeten, zodat iedereen een degelijk pensioen kan krijgen.

Het minimumpensioen van 1.500 euro is iets waar de PVDA al jaren voor pleit, maar zelfs hun politieke tegenpool, het Vlaams Belang, maakte er in de aanloop naar de jongste verkiezingen een standpunt van.

Ook Sp.a'er John Crombez blijft voorstander. "Te veel mensen krijgen na een volledige carrière een te laag pensioen. Als je die verhoging wil financieren, moet je de hoogste pensioenen afromen", zegt hij in een interview met Humo.

Verschil

Crombez vindt dat de hoogste pensioenen naar beneden moeten, om op die manier een gelijker speelveld te bekomen. "Waarom moeten rechters, politici, topambtenaren en F16-piloten die al een flinke appel voor de dorst hebben opzijgezet tijdens hun carrière, ook na hun pensionering nog 2.000 of 3.000 euro per maand meer krijgen dan een metser die 45 jaar gewerkt heeft? Er mag verschil zijn, maar niet zo'n groot verschil", aldus Crombez in het weekblad.