Match zonder supporters is ook voor spelers niet leuk: Club Brugge maakte het al mee

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In 2016 moest Club Brugge een Europese thuiswedstrijd tegen Napoli noodgedwongen achter gesloten deuren afwerken. Victor Vazquez blikt terug.

Vazquez, ex-speler van Club Brugge is momenteel in Qatar aan de slag. “Ook hier ben ik het gewoon om in quasi lege stadions te voetballen”, vertelt de Spanjaard vanuit Qatar aan de Krant van West-Vlaanderen. “Het is héél slecht en frustrerend voor een speler. Ook voor de trainers. Het begint al bij het verlaten van de kleedkamer. Je warmt op in een leeg stadion, wat de motivatie niet meteen aanscherpt."

Focus vinden en inleven. Het is moeilijk zonder publiek. "De belangen van de match dringen automatisch minder door, dat kan je spelers niet kwalijk nemen. Vervolgens stap je kort voor de aftrap het veld op… en er is niemand. Je applaudisseert voor supporters die er niet zijn, je begroet de tegenstander… ‘t Is allemaal heel erg raar.”

Maar zoals het er nu naar uitziet, is het van moeten. “De spelers zullen dit moeten accepteren. Hier in Qatar valt het mee, maar in België, Spanje en veel andere landen zal het nog een tijdje zonder publiek te doen zijn. Of je nu voor honderdduizend mensen speelt of voor 500, je wordt dat gewoon. We houden er allemaal van om te voetballen… en uiteindelijk is dat waar het om draait.”