Voorzitter Pro League: "We kunnen geen twee competities redden"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Nog steeds woedt het debat over het vroegtijdige stopzetten van de competitie 2019-2020. Voorzitter Peter Croonen van de Pro League blijft achter de genomen beslissing staan.

Het was een moeilijke beslissing en de unanimiteit is er al helemaal niet meer, maar toch is de meerderheid blijven staan achter een stopzetting van de competitie. "Mijn uitgangspunt is dit: de beide competities – die van dit seizoen en die van volgend seizoen – tegelijkertijd redden, was onmogelijk", zegt Croonen in Het Laatste Nieuws. "Nu doordoen, indien überhaupt mogelijk, zou hoe dan ook zonder publiek zijn, maar daardoor zouden we meteen ook de kalender voor volgend jaar belasten."

En dus kunnen de ploegen in enige vorm van rust werken aan volgend seizoen. "Een punt zetten achter het huidige seizoen betekent dat we maximaal kunnen inzetten op de nieuwe competitie om dan zoveel mogelijk mét publiek te spelen. We gaan de tijd nemen om het seizoen adequaat voor te bereiden. Hoe kunnen we trainen? Wanneer is publiek toegelaten? Hoeveel publiek? Hoe gaan we dat organiseren?"

Er blijven nog altijd heel veel vragen over de toekomst. De Nationale Veiligheidsraad van komende woensdag zou daarover uitsluitsel moeten bieden. Maar of die echt heel duidelijk zal zijn, net als bij de opening van de winkels, is maar zeer de vraag. Niemand heeft een glazen bol hoe het coronavirus de komende weken en maanden ons leven nog zal beïnvloeden.