UEFA legt bom onder Europees voetbal van Belgische clubs

door: BVDO
De videoconferentie van de UEFA gisteren zorgde voor opluchting, maar een persbericht later deed vooral Club Brugge woedend worden.

Tijdens de videoconferentie met de UEFA werd duidelijk dat België geen sancties riskeert omwille van de stopzetting van de competitie. Dit wordt beschouwd als overmacht, zeker als dit door een overheid opgelegd wordt om geen manifestaties te voorzien. So far, so good dus voor bondsvoorzitter Bayat.

Maar na de videoconferentie werd een persbericht de wereld ingestuurd met een onderwerp waarover tijdens de videocall niet gesproken werd. UEFA wil de verdeling van de Europese tickets baseren op de UEFA-clubranking en dan krijg je plots een verdeling van Europees voetbal waar vooral Club Brugge niet mee kan leven.

AA Gent heeft het hoogste coëfficiënt en zou dan rechtstreeks geplaatst zijn voor de poules van de Champions League. Het ticket voor de voorrondes van de Champions League zou naar ... Anderlecht gaan. 'Kampioen to be' Club Brugge zou genoegen moeten nemen met de voorrondes van de Europa League.