AA Gent heeft een probleem met de beslissing van de UEFA

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De nieuwsbrief van de UEFA waarin stond dat de Europese tickets van stopgezette competities zou toegekend worden op basis van het clubcoëfficiënt blijft voor beroering zorgen.

Op de sociale media reageerden heel wat neutrale voetbalfans, zowel in Vlaanderen als Wallonië, vol onbegrip op de beslissing van de UEFA. Die wilde dat in stopgezette competities, zoals bij de Jupiler Pro League, niet het huidige klassement, maar het clubcoëfficiënt als richtlijn zou gelden voor de toekenning van Europese tickets.

Die beslissing kwam er vooral na lobbywerk van enkele grote Europese clubs die hun positie wilden veilig stellen. In dat geval zou voor België AA Gent als leider naar de poulefase van de Champions League mogen. Anderlecht zou naar de voorrondes van het kampioenenbal mogen, Club Brugge naar de voorrondes van de Europa League.

Michel Louwagie van AA Gent zat duidelijk verveeld met de situatie. “Dat zou niet fair zijn tegenover Club Brugge”, gaf Louwagie mee in Het Laatste Nieuws. ‘s Avonds werd duidelijk dat alle leden van de Raad van Bestuur van de Pro League eensgezind waren over de toekenning van de Europese tickets. De rangschikking na 29 speeldagen. “Club Brugge is onze kampioen”, viel te horen.