Izegemse schepen van N-VA doet iedereen schrikken: “Het zijn linkse, vuile ratten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Heel wat gemeenteraden vinden tegenwoordig online plaatst. En je kan als politicus dan toch maar goed opletten wat je zegt.

In Izegem werd er ook voor het eerst een online gemeenteraad georganiseerd. Die werd live uitgezonden op de website. Het venijn zat daar in staart met een opmerkelijke uitspraak van schepen Tom Verbeke (N-VA).

Er was op de gemeenteraad ook een toegevoegd punt over de afvalproblematiek. Schepen Lothar Feys (N-VA) gaf toe dat de stad in het dossier een inschattingsfout had gemaakt. Balder Clarys (Groen) zei dat hij blij was met de verontschuldigen.

Niet veel later kwam Tom Verbeke (N-VA) tussen. Die was vergeten om zijn microfoon dicht te zetten. Zo hoorde iedereen hem “Linkse, vuile ratten” zeggen.

“Andere mensen wezen er me nadien op. Ik vind dit beneden alle peil. Ik heb ondertussen excuses via mail gehad, maar voor zoiets moet je bellen, vind ik. Die excuses zijn ook niet oprecht. Het is duidelijk hoe hij kijkt naar mensen met een andere mening. Elkaar verwijten is echt laag bij de grond”, reageert Clarys in Het Laatste Nieuws.

"Schrok er zelf van"
Verbeke geeft zijn fout toe. "Ik schrok onmiddellijk van wat ik zelf gezegd had. Op het eind van de gemeenteraad heb ik via de livestream meteen mijn excuses aan Balder en de hele raad overgebracht en deze ochtend heb ik hem hierover persoonlijk gemaild.”

“Mochten we niet in coronatijden leven, dan had ik hem na de raad wellicht eens apart genomen om het uit te klaren, maar nu kon dit helaas niet. Het was een ‘slip of the tongue’, maar eentje waar ik me uit het diepst van mijn hart voor wil verontschuldigen.”