Nog steeds geen duidelijkheid over het voetbal: Moet Club Brugge toch beginnen vrezen?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren geen duidelijkheid gebracht over sportmanifestaties. Moet Club Brugge toch beginnen vrezen dat het de titel niet krijgt zonder spelen?

De Nationale Veiligheidsraad van vrijdag heeft geen uitsluitsel gegeven over het voetbal. Nochtans had de Pro League hierop gewacht om de vergadering van de Raad van Bestuur te laten doorgaan. Die meeting was verschoven naar komende maandag, maar het lijkt er weer op dat die uitgesteld wordt. De regering zou komende week meer duidelijkheid scheppen over sportactiviteiten.

De vergadering van de Raad van Bestuur van de Pro League is al enkele keren verplaatst. Daarop moet normaal het huidige klassement bekrachtigd worden als eindklassement, met Club Brugge als kampioen, waardoor ook de Europese tickets verdeeld kunnen worden. Ook het lot van de bekerfinale en de finale in 1B zouden aan bod komen.

Gisteren nog uitte de voorzitter van Royal Antwerp FC kritiek dat er wel degelijk nog mogelijkheden zijn om te voetballen dit seizoen. Meer en meer ploegen laten dat horen, waaronder ook RSC Anderlecht. Zolang de regering geen duidelijkheid schept, zal de Pro League wellicht geen beslissing nemen.