Greta Thunberg blijft strijdvaardig: "Veel mensen hebben de hoop nog niet verloren"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg, het gezicht achter de wereldwijde klimaatmarsen, heeft in een online interview duidelijk gemaakt dat ze de strijd voor het klimaat verder zal zetten.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er geen klimaatmarsen kunnen plaatsvinden. "Sinds februari werd het voor ons stilaan duidelijk dat we onze aanpak en onze strategie zouden moeten aanpassen. We hebben al snel besloten dat we alle grote klimaatmarsen zouden uitstellen. Dat was de enige juiste beslissing. Tijdens een crisis moet je doen wat het beste is voor de maatschappij."

"We proberen nieuwe manieren te vinden om nog actie te voeren en de druk te houden voor het klimaat. We zijn nu meer online bezig. Sommige lokale 'Fridays For The Future' groepen hebben kleinere symbolische acties gevoerd, maar ook acties om de gemeenschap in deze coronacrisis te helpen."

Greta Thunberg riep op om de strijd tegen corona en voor een beter klimaat tegelijk te voeren. "Veel mensen hebben de hoop nog niet verloren. Wij hebben enkel de manier waarop we de dingen doen veranderd. We sparen het voor later op dit moment."