Orlando Sa mag zich aan sanctie van Standard verwachten na uitlatingen in Portugese krant

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Orlando Sa van Standard Luik heeft zich in de Portugese pers negatief uitgelaten over de Belgische gezondheidszorg. Standard tilt zwaar aan de feiten.

Orlando Sa gaf in de Portugese pers een interview over de bestrijding van het coronavirus in ons land. “De toestand in België is verschrikkelijk”, liet hij horen in de Portugese krant A Bola. “Er vallen veel doden, vooral in de rusthuizen. Het gezondheidssysteem werkt slecht. Ze hebben in België te weinig middelen, maar ik denk dat het ook te maken heeft met de organisatie. Ik heb twee dochters en als we naar het ziekenhuis moeten, is het altijd chaotisch.”

Standard, dat niet op de hoogte was van het interview reageerde fel. “Het is duidelijk dat Orlando Sa zich persoonlijk uitdrukt, maar als speler van onze club moet hij elk interview melden aan Standard voor akkoord zoals dit ook contractueel vastgelegd is."

Welke sactie Orlando Sa zal krijgen is niet bekendgemaakt. "Het is trouwens niet aan de voetbalwereld of zijn actoren om zich publiekelijk uit te drukken over het algemene beheer van deze gezondheidscrisis door de overheid en de ziekenhuizen. Het is absoluut noodzakelijk dat iedereen zijn plaats kent. Dit alles zal natuurlijk intern verder opgevolgd worden.”