Steven Van Gucht vindt het niet logisch om coronatests aan het voetbal te verspillen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Mocht er toch nog een verlengstuk aan de voetbalcompetitie komen, dan moeten de voetballers elke dag meerdere keren getest worden.

Steven Van Gucht vindt het niet normaal dat er voor de voetballers veel tests zouden voorzien worden. “Wij voorzien binnenkort zo’n 25.000 testen per dag voor de Belgische bevolking", vertelt Van Gucht. Voor het voetbal alleen al zouden er bijna 2.500 tests per dag nodig zijn. "Dat betekent dat bijna tien procent van die testen gereserveerd zouden worden voor voetballers."

En daar stelt hij zich vragen bij. "Dat lijkt me niet heel realistisch en dat zou niet eerlijk zijn tegenover de rest van de bevolking, denk ik. Het lijkt me op dit moment weinig waarschijnlijk. Die testen zouden de enige manier zijn om geen enkel risico te tolereren. Dus het hangt ervan af hoeveel risico men zal willen aanvaarden. Als we niet iedereen gaan testen, dan kan je het risico niet uitsluiten."

En voetballers moeten dan niet anders behandeld worden dan gewone burgers. "De vraag is of dat mogelijk zal zijn of niet. Dat moet nog beslist worden. Je kan natuurlijk ook aandachtig zijn voor symptomen. Dat is de manier waarop we het gaan doen voor de Belgische bevolking in zijn geheel. We gaan mensen testen wanneer ze symptomen ontwikkelen.”