Zo zal je vanaf 11 mei in een kledingwinkel moeten shoppen

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
We kijken met zijn allen uit naar 11 mei, want dan mogen alle winkels weer open. Maar dat zal met serieuze beperkingen zijn, ook voor de kledingzaken.

De vakbond ACLVB heeft enkele adviezen geformuleerd voor de opening van winkels. Dat we zoveel mogelijk alleen moeten gaan en slechts een half uur tijd krijgen, dat wisten we al. Maar de vakbonden willen meer. "Het gaat om vrijblijvende adviezen, al hadden wij als vakbonden ze wel graag verplicht gezien in alle winkels."

Vooral de kledingzaken krijgen bijzondere adviezen voorgeschoteld. Zo zouden paskamers na een pasbeurt volledig ontsmet moeten worden. Als dat niet mogelijk is, dan kan de paskamer voor de rest van de dag niet meer gebruikt worden. De gepaste kledij kan pas de volgende dag opnieuw in de winkel hangen. Klanten worden ook aangeraden om gekochte kledij voor gebruik te wassen.

De vakbond stelt ook nog andere maatregelen voor. Zo wordt overal aangeraden om geen kinderspeelhoek meer in te richten. Ze raden ook aan om geen testers meer aan te bieden voor parfums, make-up en geurproducten.