20 miljoen euro inzamelen voor Anderlecht: Het is voorlopig nog ietsje minder, veel minder

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Herinner je je Etienne Wils nog? Drie weken geleden zette hij een steunfonds op voor RSC Anderlecht. Naast zijn eigen 1.000 euro is slechts 300 euro gestort.

De 69-jarige superfan van RSC Anderlecht zag het groot en mikte op 20 miljoen euro om zijn club te steunen. Dat bedrag werd al heel snel bijgesteld naar 1 miljoen euro. Nu drie weken later is er slechts 300 euro bijgekomen van buitenuit. “De opbrengst moet gaan naar de jeugd. En ik wil de supporters meer betrekken bij de club”, vertelde Wils indertijd.

Een succes is het echter niet geworden. “Naast de 1.000 euro die ikzelf stortte, droegen nog twee mensen bij. In totaal staat het bedrag op 1.300 euro, máár de actie begint morgen pas écht.  Toch kwam de actie verkeerd over bij veel mensen. Ze vonden dat ik beter rusthuizen of ziekenhuizen zou sponsoren in deze coronatijden. Dat heb ik ook gedaan."

Wils wil dat doen naar het voorbeeld van de socio's van Real Madrid. "Elke club zal het financieel moeilijk krijgen door de coronacrisis. Ik wil als supporter mijn ploeg steunen, en ik hoop dat alle fans me volgen. Ik wil de supporters betrekken bij de club. Ze echt verbinden aan Anderlecht."