Ook Luciano D'Onofrio doet zijn zegje: "Allemaal belangenvermenging"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De roep om de competitie verder te zetten wordt alsmaar groter bij Royal Antwerp FC. Nu doet ook sportief directeur Luciano D'Onofrio zijn zegje.

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat zou Antwerp voorgesteld hebben om de centen van het rechtstreekse Europese ticket te delen. "Hij toont je een raspaard, maar je krijgt uiteindelijk een kreupele ezel", vertelt D'Onofrio aan Het Nieuwsblad. "Wij willen in deze fase niet meestappen in die koehandel. We willen dat ticket op het veld verdienen."

Alles draait om het feit of de regering beslist dat er niet meer gevoetbald mag worden. Dan is het overmacht, net zoals dat belangrijk is voor de mediagelden die Telenet wil recupereren van de voetbalclubs. "Als de overheid beslist dat er niet meer kan worden gevoetbald, zullen we ons daarbij neerleggen. Gezondheid voor alles, maar iedereen moet toch toegeven dat we nu dichter bij een hervatting staan dan twee, drie weken geleden?

Maandag moet er gestemd worden over de stopzetting, maar Antwerp lijkt helemaal alleen te staan in de discussie. "Is dat zo? We zullen de stemming van maandag afwachten. Er zijn clubs die zeggen dat ze ons volgen. Die zullen maandag moeten reageren. Want in tegenstelling tot wat er wordt beweerd, is er voor het stopzetten van de competitie wel een meerderheid van 80 procent nodig. Tenzij die clubs daar ondertussen weer gauw het reglement gaan veranderen. Hier kan blijkbaar veel."