Prins Laurent zegt dan toch wie besmet is in zijn familie en hoe het nu gaat

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent heeft dan toch bekendgemaakt wie van zijn gezin besmet is met het coronavirus. Gisteren wou hij dat nog niet zeggen.

Het blijkt uiteindelijk zijn vrouw Claire te zijn die met corona besmet is. “Ik moet goed voor mijn vrouw zorgen nu”, zei Prins Laurent via de telefoon aan Het Nieuwsblad. “Mijn vrouw Claire werd zwaar ziek, een slepende ziekte zoals dat heet. En daarbovenop kreeg ze ook nog corona.“

En blijkbaar was de juiste zorgen krijgen een probleem. “Door mijn aanslepend probleem met de regering had ik geen recht op gezondheidszorg. Gelukkig zijn de medewerkers van mijn broer, de koning, me te hulp geschoten. Ik wil hen allemaal, uit de grond van mijn hart, hartelijk bedanken voor de hulp.”

Ondertussen lijkt Claire wel beter te zijn, maar zeker nog niet de oude. “Dat komt omdat het immuunsysteem van mijn vrouw fel verzwakt is. Maar door de goede zorgen van de specialisten Marc Van Ranst en Michel Lambert is alvast het coronavirus nu toch verslagen. De kwaal werd in een vroeg stadium ontdekt. De behandeling is voorbij, we moeten afwachten nu en hopen dat het goedkomt. Ik hoop het zo.”

Hoe Claire besmet raakte, is niet bekend. “Het is ons een raadsel, want wij hebben de raadgevingen van viroloog Van Ranst en dokter Lambert van in het begin heel stipt opgevolgd. Maar dat virus raakt blijkbaar overal waar het wil komen. We moeten nog heel veel over corona leren om het de baas te kunnen. De stem van de wetenschap is belangrijk om de besmetting door het virus tegen te gaan. Zo klein en toch zo vernietigend, het is onvoorstelbaar.”