Marc Degryse over de competitie: “Het is een beetje zoals de regeringsvorming”

door: BVDO
Het belooft een hete vergadering te worden, vrijdag bij de Pro League. Vooral het format voor de competitie van volgend seizoen zou wel eens een probleem kunnen worden.

Vrijdag komt de Pro League samen om enkele moeilijke knopen door te hakken. Het mailverkeer van de clubs heeft zeker niet bijgedragen tot een gemakkelijke uitkomst. “Dat zal een moeilijke bevalling worden”, vertelt Marc Degryse aan VTM. “Verschillende ploegen proberen nu andere teams mee te krijgen in hun verhaal. Het is een soort regeringsvorming die de clubs nu doen, ze proberen een meerderheid te krijgen voor hun ideeën. Dat is heel lastig.”

Een nietigverklaring dreigt en dan is er ook geen kampioen of degradant. “Ik denk dat het echt wel moeilijk is juridisch om een kampioen uit te roepen en geen degradant. Als er geen degradant is, dan kan bijvoorbeeld Westerlo daar een probleem mee hebben. Zij kunnen dat onterecht vinden om dat zij er eventueel nog bij kunnen komen. Er zal altijd wel een probleem opduiken en er zal altijd wel een club zijn die meent onrecht te zijn aangedaan en die misschien naar de rechtbank stapt. De beste oplossing zal die zijn met het minste weerstand.”

Degryse verwacht ook niet dat er vrijdag al een kant-en-klare oplossing komt. “Ik kan me niet voorstellen dat die er vrijdag al zijn. We zitten al een jaar te wachten op een nieuwe regering. We zijn anderhalve maand met de voetbalwereld aan het wachten op een beslissing. Er zullen nog wel dingetjes komen. We wachten bijvoorbeeld nog op de uitleg van het BAS over de licentie van Moeskroen. Dat zijn ook dingen die spelen en nog tijd en energie zullen vergen.”