Moet katje Lee geëuthanaseerd worden? Uw mening is overduidelijk

door: MRO
Afbeelding bron: ATV
Lee, het katje dat door de 23-jarige studente Selena Ali zonder toelating vanuit Peru mee naar België werd gebracht, moet niet geëuthanaseerd worden. Dat vindt de overgrote meerderheid van de mensen die onze vraag beantwoordden.

We lanceerden de vraag 'Vind jij dat katje Lee geëuthanaseerd moet worden?'. Na meer dan 3.000 antwoorden is het resultaat overweldigend: 86% antwoordt neen, slechts 14% vindt van wel.

Het Federaal Voedselagentschap eist een dwangsom van 5000 euro per uur dat de studente de kat niet afstaat om te worden geëuthanaseerd. Er bestaat immers een risico dat het dier besmet is met hondsdolheid. De zaak werd twee weken uitgesteld door de rechter.

Reactie van FAVV

Het FAVV reageerde al meermaals. "Ook voor het FAVV is het laten inslapen van dieren de allerlaatste mogelijkheid. Vandaar dat de eigenares voor haar vertrek duidelijk werd geïnformeerd dat de kat niet mocht worden ingevoerd in België. Ze heeft zelf de verantwoordelijkheid genomen om dit toch te doen, terwijl ze op de hoogte was van de gevolgen", klinkt het.

"In dit geval zijn wij er absoluut van overtuigd dat er een reëel gevaar is dat dit dier hondsdolheid kan ontwikkelen en dat er dus aan het einde van de rit onschuldige slachtoffers kunnen vallen."