Bouchez fluit socialisten terug: "Lijkt wel een staatsgreep van hen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van de MR, fluit zijn collega's van Sp.a en PS, Conner Rousseau en Paul Magnette, terug.

Er is nog steeds nood aan een volwaardige regering met een meerderheid en Conner Rousseau en Paul Magnette namen alvast het voortouw door gesprekken aan te knopen. Normaal moet koning Filip een formateur aanstellen, maar omdat er een (minderheids)regering ís, hoeft dat niet.

En dus begonnen de socialistische voorzitters, onder het mom 'wij zijn de grootste politieke familie in het land', contacten te leggen met de andere voorzitters.

Georges-Louis Bouchez van MR heeft er zijn bedenkingen bij. "In maart kozen de socialisten om niet toe te treden tot de regering. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat partijen nu van buitenuit allerlei plannetjes beginnen uit te werken, maar tegelijk hun verantwoordelijkheid niet nemen? Gaan ze straks ook bepalen wie er in de coalitie zit? De pen vasthouden bij het regeerakkoord? Dat lijkt op een kleine staatsgreep", zegt Bouchez in De Morgen.