Meyrem Almaci geeft uitleg bij foto die voor heel wat ophef zorgde

door: MRO
Afbeelding bron: Facebook Georges-Louis Bouchez
Een foto die werd genomen na het akkoord over de volmachten in maart waarop ook Meyrem Almaci op de achtergrond te zien is, zorgde voor heel wat opschudding. De voorzitster van Groen geeft nu uitleg.

Op de foto poseren Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) naast elkaar. Rutten verontschuldigde zich eerder al omdat ze in coronatijd veel te dicht bij Bouchez stond.

Er kwam echter ook heel wat kritiek op Meyrem Almaci. Zij staat op de achtergrond uitbundig te zwaaien terwijl Bouchez de selfie neemt. "Dat is absoluut een ongelukkig beeld", geeft de voorzitster van Groen toe in De Zevende Dag.

"Ik wist zelfs niet dat mijnheer Bouchez die foto had genomen. Mijnheer Coens en voorzitters van de andere partijen waren daar ook en ik heb vanop de achtergrond geroepen dat men afstand moest houden."

"Dit was een onvoorstelbaar moeilijke vergadering waar paars-geel net was mislukt en wij er in extremis bij werden geroepen. Wij hebben toen gezegd dat wij vanuit het parlement steunen dat die coronacrisis moet aangepakt worden."