Bart De Wever schrikt als hij sommigen hoort praten: “De angst slaat mij écht om het hart”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Connor Rousseau en Paul Magnette voeren gesprekken voor het vormen van een nieuwe regering. Ze spreken met de partijvoorzitters.

Ze gaan dus ook spreken met Bart De Wever (N-VA) of hebben al met hem gesproken. De Wever krijgt wel schrik als hij sommigen hoort praten. “De angst slaat me om het hart als ik sommigen hoor spreken over het pompen van miljarden in de samenleving. Ik vraag mij af waar we die vandaan halen?”

“We gaan naar een tekort van 40 miljard en daar komt dan nog eens 50 miljard bij. Dat is 90 miljard. We hebben een staatsschuld die eigenlijk al veel te hoog is. Dat is mensen wijsmaken dat geld uit de printer komt en dat het virtueel is. Dat is een piramidespel. Je kan schulden opbouwen tot het op een gegeven moment te ver gaat.”

"Dikke miserie"
“De nieuwe regering moet nu werk maken van het sociaal-economische. Corona heeft het bord afgeveegd. Moest je mij een jaar geleden gevraagd hebben wat de urgenties waren, zouden die helemaal anders zijn dan nu. Sociaal-economisch waren we niet zo slecht bezig in Vlaanderen.”

“Door de corona kunnen 250.000 mensen hun job verliezen. Dat zijn duizelingwekkende cijfers, ongelofelijke tekorten en schuldopbouw. Dat gaan we nu eerst moeten aanpakken en dat zal een werk van jaren zijn. Dat wordt dikke miserie. Daar heb je dan ook heldere structuren voor nodig want die twee hangen samen.”