Verrassende wending voor katje Lee: "Wij zijn oprecht blij"

door: MRO
Afbeelding bron: ATV
Er is dan uiteindelijk toch een oplossing uit de bus gekomen voor katje Lee. De kater was door studente Selena Ali uit Peru meegebracht en er bestond risico op hondsdolheid.

Het FAVV liet weten dat er geen enkele andere oplossing meer was dan euthanasie. Er mag immers geen enkel risico worden genomen, hondsdolheid is een ziekte die 100% dodelijk is.

Ondanks eerdere berichten dat Peru kater Lee niet zou willen terugnemen, wordt nu bevestigd dat het land hiertoe wél bereid is. Dat wordt bevestigd via een mail van het hoofd van SENASA Peru.

Voorzitter Gaia reageert tevreden

“Wij zijn oprecht blij met de beslissing van Denis Ducarme (MR), de federale minister bevoegd voor Voedselveiligheid en het FAVV, om de terugkeer van Lee naar Peru toe te staan", reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch naar aanleiding van de uitspraken van Ducarme in talrijke media waarbij die laatste "tevreden reageert dat Lee terug kan naar Peru”. 

"Na turbulente weken lijkt een compromis eindelijk in zicht. Een compromis dat de volksgezondheid beschermt én het leven van Lee spaart. Uiteraard was en is onze voorkeur nog steeds quarantaine in België”, besluit Vandenbosch.

Tags katje lee