Geëmotioneerde Meghan Markle tegen jongeren: "Triest dat jullie in zo'n wereld moeten opgroeien" (video)

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Meghan Markle heeft in een videoboodschap aan de laatstejaars van haar voormalige middelbare school gesproken over George Floyd, die in Minneapolis verstikt werd door politieagenten.

Markle, getrouwd met de Britse prins Harry, ging vroeger naar de Heart High School in Los Angeles. In een virtuele diploma-uitreiking sprak ze de laatstejaars toe. Daarbij sprak ze ook over George Floyd. "Ik wist niet goed hoe ik dit op de juiste manier zou gaan zeggen. Maar het enige verkeerde wat je kan zeggen, is niets zeggen. Want het leven van George Floyd deed ertoe. Het is hartverscheurend."

Markle verontschuldigde zich bij de scholieren omdat die "hetgeen een geschiedenisles had moeten zijn", in realiteit moesten zien gebeuren. Ze zei zich ook de rellen van 1992 te herinneren, toen ze 10 jaar oud was. Die rellen braken uit nadat agenten de zwarte Rodney King zodanig mishandelden dat hij overleed. Ondanks videobewijs, werden de agenten door een grotendeels blanke jury vrijgesproken. "Een gevoelloze daad van racisme", aldus Markle. Ze beschreef hoe ze zich de avondklok, de rook en de plunderingen herinnerde en hoe de boom voor haar huis helemaal zwartgeblakerd was.

Solidair

"Ik vind het zo erg dat jullie nu moeten opgroeien in een wereld waarin dit nog steeds gebeurt. Maar we zien dat mensen solidair zijn, we zien gemeenschappen samenkomen", aldus Markle.