Iedereen krijgt 10 gratis treinritten cadeau, werkgevers mogen werknemers consumptiecheque aanbieden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Superkern (de drie regeringspartijen en de zeven oppositiepartijen die de regering met volmachten steunen) hebben een aantal nieuwe maatregelen genomen. De maatregelen moeten de economie en de koopkracht een stimulans geven.

Het btw-tarief voor horecazaken zal tijdelijk verlaagd worden naar 6%. Zo krijgen de uitbaters meer financiële ruimte. Het is niet de bedoeling dat de prijs van een drankje zal dalen. De maatregel geldt tot het einde van het jaar, schrijft VRTNWS.

Werkgevers gaan ook de mogelijkheid krijgen om aan hun werknemers een fiscaal volledig aftrekbare en belastingvrije consumptiecheque van 300 euro te geven. Die consumptiecheque moet wel uitgeven worden aan sectoren die hard getroffen zijn, zoals de horeca en de cultuursector.

Elke inwoner van ons land krijgt ook een gratis railpass van de NMBS met 10 ritten. Het moet het toerisme in eigen land opnieuw een duwtje in de rug geven. De railpass is geldig van 1 juli tot en met 31 december. Normaal betaal je ook een supplement voor je fiets op de trein, maar dat vervalt nu.

Mensen met een leefloon, mensen met een beperking of mensen die recht hebben op een inkomensgarantie voor ouderen zullen de komende zes maanden elke maand een premie van 50 euro krijgen. Er zal ook extra steun komen voor de OCMW’s.

Tags nmbs ocmw