Verontwaardiging na massabetoging tegen racisme: "Wat voor zin hebben de regels van de Veiligheidsraad?"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Duizenden mensen kwamen zondag samen in onder meer Brussel en Antwerpen om te protesteren tegen racisme. Op sociale media klinkt er ook heel wat onbegrip op de protestanten die na een strenge lockdown massaal de straat opkwamen.

Vooral in Brussel bracht het protest onder de noemer Black Lives Matter een massa volk op straat. Het aantal wordt geschat op 10.000, allemaal mensen die hun stem laten horen tegen racisme.

Op sociale media stellen heel wat mensen zich echter vragen bij deze mensenmassa op een moment dat het coronavirus nog steeds aanwezig is en we pas uit een strenge lockdown komen.

"Verontwaardiging is legitiem en de strijd nobel. Maar er waren andere manieren om uitdrukking te geven aan solidariteit en broederschap dan het overtreden van de elementaire gezondheidsregels. Wat voor zin hebben de regels die door de Nationale Veiligheidsraad zijn aangenomen na zo'n precedent", reageert MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

"Is dit een Covid-experiment?", vraag Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom bij denktank Itenera, zich luidop af op Twitter.

Ook tal van andere mensen hebben het moeilijk om zulk een massa volk samen te zien troepen na de lockdown. Sommigen vragen zich af hoe het zorgpersoneel zich hierbij moet voelen.