N-VA-fractieleidster Cieltje Van Achter is écht boos: “Gaan al die politici nu ook in zelfquarantaine gaan?”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
N-VA-fractieleidster in het Brussels Parlement, Cieltje Van Achter, stelt zich vragen bij de betoging van zondag in Brussel. Daar waren 10.000 mensen aanwezig, waaronder ministers.

De betoging van zondag was gericht tegen het racisme. N-VA-fractieleidster in het Brussels Parlement, Cieltje Van Achter, is er niet over te spreken dat er ook regeringsleden op die betoging aanwezig waren.

Cieltje Van Achter zal minister-president Rudi Vervoort interpelleren over de aanwezigheid van de regeringsleden. “Wie was er aanwezig? Gaat u hen terechtwijzen? En gaan zij minstens in zelfquarantaine?”, vraagt ze zich af bij Knack.

Cieltje vindt een betoging in coronatijd totaal onverantwoord. “Ook al heb ik begrip voor het feit dat mensen willen opkomen voor George Floyd en dat zij protesteren tegen racisme”, voegt de N-VA-politica eraan toe.

Cieltje vindt het ook niet kunnen dat regeringsleden in de Nationale Veiligheidsraad afspreken dat enkel bijeenkomsten van maximum tien personen mogelijk zijn en ze zelf deelnemen aan betoging met 10.000 aanwezigen. “Is er naast Open VLD-minister Sven Gatz nog een andere minister of staatssecretaris die op manifestatie was?”, vraagt ze zich af.