Emmanuel André zeer kritisch voor Maggie De Block: “We kunnen niet alles ontkennen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Britse krant The Economist concludeerde woensdag dat België het slechtst van alle landen de coronacrisis had aangepakt.

The Economist onderzocht de aanpak van de coronacrisis in 21 landen en trok als conclusie dat België van alle landen de crisis het slechtst had aangepakt. Dat ging onder andere over het aantal beschikbare coronatests, het aantal ziekenhuisbedden en de oversterfte. De landen kregen ook een score op drie risicofactoren voor het coronavirus: obesitas, het aandeel 65-plussers in de bevolking en het aantal reizigers dat het land ontving.

België kwam als slechtste naar voren, net als Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De beste leerlingen van de klas waren Nieuw-Zeeland, Duitsland en Oostenrijk. Zelfs de Verenigde Staten kregen een betere score dan ons land.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block lachte het rapport op Twitter weg met een korte mededeling. “Cijfers vertellen niet alles”, was haar quote bij het onderzoek.

Emmanuel André, de Waalse tegenhanger van Steven Van Gucht, bevestigt dat de realiteit genuanceerder is. Toch mag het rapport volgens hem niet zomaar opzij geschoven worden. “Cijfers vertellen niet alles, maar vertellen wel iets”, reageert hij op de tweet van De Block. “We kunnen niet alles als geheel ontkennen als we van onze fouten willen leren.”